Smaskig Raw Food-tårta

Den här tårtan bjöd jag på när jag fyllde år i början av sommaren och tänkte att jag skulle dela med mig av receptet.
Inspirationen kommer från början från Anna Skippers liknande tårta.

Ingredienser
12 dl torkad frukt (t.e.x dadlar, fikon, aprikoser, äpplen etc. så länge de är osvavlade)
Mandelgrädde (eller 3 dl blötlagda mandlar)
Honung
3 st äpplen
2 st bananer
1 krm äkta vanilj
Kokosflingor
Citron
Färska frukter och bär till garnering – ta sånt du tycker är gott och fint!

Grädden
Jag fuskade lite och köpte färdig mandelgrädde på Kvantum(!), men
vill du göra egen tar du och mixar de blötlagda mandlarna (helst ska de ha varit blötlagda ett dygn) till en jämn smet och tillsätt lite honung för smakens skull.

Sedan låter du ”mandelblandningen” rinna av i en bakduk eller liknande, för fastare konsistens.

 

Tårtbotten
1. Blötlägg den torkade frukten över natten.

2. Klipp ner den blötlagda frukten i en mixer och mixa tillsammans med kokos. (Ett tips kan vara att krama ur frukten lite innan, så konsistensen inte blir för lös.)

3. Bred ut ”degen” på ett vackert fat.

 

Tårtfyllning
1. Mosa bananer och riv äpplena grovt. Riv även citronskal och blanda ihop.

2. Blanda även ned kokos och vanilj.

3. Bred ut fyllningen över tårtbotten.

 

Spritsa/bred ut mandelgrädden över fyllningen och garnera med färsk frukt och bär.