Mumma Kardemumma

Dessa kardemumma-muffins hittade jag i Lifes medlemstidning och jag var förstås tvungen att prova dem.
De är glutenfria i och med att de bakas på mandelmjöl och är perfekta till eftermiddagsfikat, då de smakar gott, mättar bra och håller blodsockret på en stabil nivå.

6 st muffins

200 g sötmandlar

2 tsk kanel

1 msk kardemumma

1 tsk bakpulver

1/2 dl kokosfett (gärna ekologisk kokosolja, jag har tex Cocosa)

1/2 dl agavesirap (eller sukrin)

2 ägg

Topping

Pumpakärnor

Gör såhär

1) Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. (Man kan också köpa färdigt mandelmjöl på t.e.x Lidl )

2) Blanda mandelmjölet med kanel, kardemumma, bakpulver och kokosfett.

3) Rör ned agavesirap.

4) Vispa äggen pösigt och blanda ned i smeten. Fyll muffinsformarna till hälften med smet och toppa varje muffin med pumpakärnor.

5) Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

NJUT!

 

 

Den här bilden är lånad av Ulrika Davidsson, tills
jag lyckas ladda upp min egen bild =)