Mumma Kardemumma
Dessa kardemumma-muffins hittade jag i Lifes medlemstidning och jag var förstås tvungen att prova dem.
De är glutenfria i och med att de bakas på mandelmjöl och är perfekta till eftermiddagsfikat, då de smakar gott, mättar bra och håller blodsockret på en stabil nivå.
6 st muffins
200 g sötmandlar
2 tsk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokosfett (gärna ekologisk kokosolja, jag har tex Cocosa)
1/2 dl agavesirap (eller sukrin)
2 ägg
Topping
Pumpakärnor
Gör såhär
1) Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. (Man kan också köpa färdigt mandelmjöl på t.e.x Lidl )
2) Blanda mandelmjölet med kanel, kardemumma, bakpulver och kokosfett.
3) Rör ned agavesirap.
4) Vispa äggen pösigt och blanda ned i smeten. Fyll muffinsformarna till hälften med smet och toppa varje muffin med pumpakärnor.
5) Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
NJUT!
Den här bilden är lånad av Ulrika Davidsson, tills
jag lyckas ladda upp min egen bild =)