Julkänslor

Inget ger så mycket julkänsla som den härliga snön, som pryder gator och hus. Den ger också träden nytt liv, trots brist på grönska. Men de glimmar och glittrar .
Så härligt det är när den knarrar under skorna när man tar sig en promenad. Luften känns frisk att andas, som fylld med ännu mera syre.

I december är det många som missar detta, som inte hör knarret eller ser glittret trots att det är överallt. Allt snurrar för fort.
Så mycket som ska göras och fixas och shoppas.
I strävan efter det perfekta missar man det som är mest perfekt av allt – Lugnet, knarret, naturens rytm.
Så står man där i januari och undrar vart december tog vägen. Julstressen kom emellan. Men är inte den något vi skapar själva?
Är det våra egna förväntningar och ”behov” vi försöker tillfredsställa eller någon annans? Skyller vi på barnen?
Jag tror att alla barn (och vuxna med för den delen) skulle må mycket bättre av mindre julstress och mer tid åt varandra.
Vintern ger oss ju de ultimata förutsättningarna i och med att det blir mörkt tidigt – en liten hint om att det är dags att varva ned.
Hur utnyttjar Du dessa mörka timmar fram till läggdags? Vilka ”måsten” har Du i december?

Själv har jag en massage inbokad på onsdag, som kommer göra mig ännu mer avslappnad och påminna mig än mer om att december är en tid då jag vill må bra och ha energi till de saker jag vill göra.

 

Kanske vill du luta dig tillbaka i soffan med ett glas glögg?
Passa på att njuta av härliga december =)